Terug naar overzicht

Iedereen kan nu met elkaar opschieten!

Sharon Schneider, 20 jaar, student Verzorgende IG Albeda

De afgelopen maanden organiseerde LOKAAL verschillende gesprekken met leerlingen van het Albeda College. Sharon Schneider (20) is student aan het Albeda College, deed mee aan meerdere socratische gesprekken en vertelt hoe zij deze ervaren heeft.

"De lessen waren nieuw voor mij maar ze waren zeer interessant. Het meest bijzondere is dat iedereen zich open opstelde en verhalen over zichzelf vertelde die we nooit achter elkaar hadden gezocht. Zo bleek de meerderheid van de klas vroeger gepest te zijn. Dat versterkt dan wel de band ja.
Doordat we meer van elkaar te weten zijn gekomen, zijn we ook meer op elkaar gaan letten. Zo weten we dat een verlegen meisje in de klas juist wel contact wil maar het zelf niet aandurft om een klasgenoot uit te nodigen voor een lunch. Dus dat doen wij nu en zo helpen we haar. We zijn elkaar dus na de socratische gesprekken veel meer gaan helpen. De sfeer in de klas is ook echt verbeterd na de gesprekken. Iedereen kan nu met elkaar opschieten. We luisteren nu ook beter naar elkaar."