Terug naar overzicht

Preken voor andermans Parochie: Jaap Wiersma

16-10-2016 | Hoflaankerk | 10:00

Op zondag 16 oktober vindt de tweede preek plaats van het project ‘Preken voor andermans Parochie’ van LOKAAL.

Jaap Wiersma (Pinkstergemeente Kom en Zie) is te gast in de Protestantse Kerk Rotterdam-Kralingen in de Hoflaankerk (Hoflaan 1, Rotterdam). 

Rotterdam herbergt niet alleen tientallen nationaliteiten maar ook vele religies. Onder de naam ‘Preken voor andermans Parochie’ organiseert LOKAAL interreligieuze ontmoetingen, waarbij voorgangers in elkaars parochie spreken om de interreligieuze dialoog op gang te brengen.

De titel van het project verwijst met een knipoog naar een oude Nederlandse zegswijze ‘preken voor eigen parochie’. Iemand die preekt voor eigen parochie richt zich alleen tot gelijkgestemde zielen, maar in ‘Preken voor andermans Parochie’ staat juist de ontmoeting met de ander centraal.

Op zondag 6 november worden de rollen omgedraaid. Dan is het de beurt aan ds. Ilse Hogeweg (Protestantse Kerk Rotterdam Kralingen). Zij zal dan te gast zijn bij Pinkstergemeente Kom en Zie en aldaar een preek verzorgen.

‘Preken voor andermans Parochie’ maakt onderdeel uit van het G1000-project van LOKAAL. Er zullen in 2016 en 2017 acht uitwisselingen worden georganiseerd.