Terug naar overzicht

Verdiepingscursus Socratische dialoog

22-02-2018 | Nnb | 17:00

De verdiepingscursus is bedoeld voor tafelvoorzitters die zich verder willen bekwamen in het begeleiden van een Socratische dialoog.

Duur: 3 avonden (te volgen na terugkombijeenkomst tafelvoorzitters ófinleidende cursus Socratische dialoog door LOKAAL of elders)

Data: Donderdag 22 februari, donderdag 8 maart en donderdag 22 maart
Tijd: 17.00 – 21.30 uur (inclusief diner)
Locatie: Nnb
Kosten verdiepingscursus (totaal): 250 euro

Daarbuiten kunnen mensen deelnemen die op een andere wijze kennis hebben genomen van de Socratische methode, bijvoorbeeld door het volgen van de introductiecursus Socratische dialoog, én ervaring hebben met het begeleiden van groepsgesprekken.

In deze verdiepingscursus wordt er ruim de tijd genomen om grondig te oefenen met de verschillende onderdelen van het Socratisch gesprek. De deelnemers worden hierbij uitgedaagd de rol van de gespreksleider in te nemen. Er is veel ruimte om middels oefeningen in te gaan op de knelpunten, veelvoorkomende valkuilen en vragen die spelen bij de deelnemers. Daarnaast zal aandacht worden besteed aan varianten, zoals de grondslagenanalyse en kardinale deugden, en het toepassen van diverse vooroefeningen.

Inschrijven voor deze cursus is mogelijk via de website van LOKAAL.