Terug naar overzicht

Op weg naar G1000 #4: Het wantrouwen van de kiezer

17-05-2017 | De Nieuwe Poort (Weena 711) | 20:00

Het wantrouwen richting politici en bestuurders groeit. Besluiten van politici, bestuurders en ondernemers lijken alleen de bovenlaag te dienen terwijl achterblijvers terugslaan met een stem tegen de EU en tegen handelsverdragen zoals met Oekraïne. Hoe kunnen we de verschillen tussen de bovenlaag en deze achterblijvers verkleinen? Hoe gaan we polarisatie, wantrouwen en onrust tegen in onze eigen stad? Is een nieuw ‘sociaal contract’ de oplossing?  

Kim Putters (directeur SCP) pleit voor een nieuw ‘sociaal contract’ om polarisatie en pessimisme tegen te gaan. In dit nieuwe ‘sociaal contract’ zouden begrippen als solidariteit, democratie en welvaart opnieuw moeten worden gedefinieerd. Welvaart is meer dan alleen economische groei. Volgens Putters zou welvaart ook moeten gaan om kwaliteit van leven en geluk. En meer zeggenschap is iets anders dan meer politiek, zegt Putters.

In deze laatste bijzondere bijeenkomst voorafgaand aan de grote burgertop G1000 gaat Kim Putters in gesprek met burgemeester Ahmed Aboutaleb en Liesbeth Levy (directeur LOKAAL).

U kunt zich hier aanmelden. 

LOKAAL organiseert in aanloop naar de burgertop G1000, die op 1 juli 2017 plaatsvindt, een serie van vier bijzondere bijeenkomsten, die bedoeld zijn om input te leveren voor de vragen die tijdens de G1000 centraal zullen staan. Dit is de laatste bijeenkomst in de reeks.