Terug naar overzicht

Preken voor andermans Parochie: Ds. Bert Kuipers

03-03-2017 | Essalammoskee, Vredesplein 7 | 18:00

Op vrijdag 3 maart vindt de vierde preek plaats van het project ‘Preken voor andermans Parochie’ van LOKAAL. Ds. Bert Kuipers (Laurenspastoraat) is dan te gast in de Essalammoskee.

Rotterdam herbergt niet alleen tientallen nationaliteiten maar ook vele religies. Onder de naam ‘Preken voor andermans Parochie’ organiseert LOKAAL interreligieuze ontmoetingen, waarbij voorgangers in elkaars parochie spreken om de interreligieuze dialoog op gang te brengen.

De titel van het project verwijst met een knipoog naar een oude Nederlandse zegswijze ‘preken voor eigen parochie’. Iemand die preekt voor eigen parochie richt zich alleen tot gelijkgestemde zielen, maar in ‘Preken voor andermans Parochie’ staat juist de ontmoeting met de ander centraal.

Op zondag 11 september 2016 waren de rollen omgedraaid. Toen was imam Azzedine Karrat te gast bij het Laurenspastoraat en verzorgde aldaar een preek.

Toegang is vrij. Wees welkom! 

‘Preken voor andermans Parochie’ maakt onderdeel uit van het G1000-project van LOKAAL. Er zullen in 2016 en 2017 acht uitwisselingen worden georganiseerd. Houd de agenda op de website van LOKAAL in de gaten om te zien wanneer de andere preken zullen plaatsvinden.